Command Services Blue Screen

From RoyalWeb
(Difference between revisions)
Jump to: navigation, search
Line 14: Line 14:
  
 
Does any of this fix the problem?  Let me know.  I'm not quite sure myself yet.
 
Does any of this fix the problem?  Let me know.  I'm not quite sure myself yet.
 +
 +
While I was doing some of the above, I got a blue screen again.  After a few more reboots I was able to do through the process without a blue screen. And rebooted cleanly without a blue screen.  I also noticed in One-click fixes, under the Connectivity tab "Prevent IE from dialing a connection".  I did this one as well because when I reboot I get a message saying that something is trying to connect to youtube.com
 +
 +
The last two times I've rebooted, this message no longer comes up, so hopefully we're making progress here!

Revision as of 17:49, 1 August 2007

See this search

Since the 21st of July, many users of AOL (perhaps all) have been having an issue where AOL's "Spyware Protection" pops up, while connected, stating "We have found and blocked Command Services. To view details, select View Blocked Items."

Other spyware programs do not find any Command Services, yet AOL does. In addition, starting from the 21st of July, these same users have had periodic blue-screens. Sometimes the blue screen occurs randomly during the course of computer usage and then will recur upon startup. Sometimes it occurs upon shut-down and then will recur upon startup. Selecting "Last Known Good Configuration" will re-set the system, so it can startup, but then again later that day or the next the blue screen will recur.

The above search shows how prolific this *bug* have become, already getting 1040 Googs. Users have stated that they have downloaded various anti-Spyware, anti-Adware and anti-Virus programs but nothing seems to correct the problem. The problem so far appears to be intermittent, with no known way to force it to repeat, however a few things seem to characterize it.

After booting cleanly, if you *do not* sign onto AOL, you will not again have the problem. The problem appears to be related either to signing onto AOL, having Spyware Protection find "Command Services" (which it only does while you are online), or IE browsing through the AOL service. Other activities, for example word-processing, or playing a non-online game do not appear to cause the blue screen.

The error code that comes up, 0XC0000005 0X805C607B 0XF96DD1E5 0XF96DCEE4 appears to implicate a "driver", Microsoft's help site is not more specific that that, but does recommend a series of steps you follow. Following these steps however gives conflicting results. Although you *can* get to a point where continued reboots do not cause a blue screen, this point also appears to block you from signing onto AOL, probably because some required service is not loaded. So the instructions fail to allow the average user to properly determine how to fix the error. Asking a user to start or stop dozens of services vaguely defined, until the system works for a day, is not really a *solution* at all. That Microsoft would ask users to do this, is ridiculous. In addition, one particular service, if you turn it off and reboot will WIPE OUT all your restore points. It's a timebomb, they should change the page.

One user has suggested that perhaps there is something wrong in AOL's drivers themselves and recommends starting AOL Computer Check Up. If you do not have this software, you can download it from AOL. Once you start the software, a panel will come up. On the left-hand side, under "Other Support Tools" you will see "One-click fixes". Click on that. A new panel will come up, with a tabbed top. The tab marked "Connectivity", click on that. I don't know exactly which thing is causing the problem, if any of these are, so lets first choose "Clear IE Cache and Replace AOL Adapter". After this is done, and you've rebooted, come back here. Secondly choose "Repair ACS", and thirdly choose "Rebuild AOL Adapter".

Does any of this fix the problem? Let me know. I'm not quite sure myself yet.

While I was doing some of the above, I got a blue screen again. After a few more reboots I was able to do through the process without a blue screen. And rebooted cleanly without a blue screen. I also noticed in One-click fixes, under the Connectivity tab "Prevent IE from dialing a connection". I did this one as well because when I reboot I get a message saying that something is trying to connect to youtube.com

The last two times I've rebooted, this message no longer comes up, so hopefully we're making progress here!

Personal tools
MOOCOW
Google AdSense